404
Check Blauw
Gratis verzending vanaf €50,-
Check Blauw
Veilig betalen
Check Blauw
Snelle levering

13 wastips voor beddengoed

Onderstaand delen wij wastips voor het wassen van beddengoed waardoor het langer mooi blijft. En niets voelt beter dan een schoon en fris bed!

Daarnaast wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe hoeslaken, dekbedovertrek en al het andere beddengoed. Onderstaand vind je 13 algemene wastips voor beddengoed zodat je er jaren plezier van hebt.

1. Was je nieuwe beddengoed eerst voor gebruik

Heb je net nieuw beddengoed gekocht dan is het aan te raden om je beddengoed voor het eerste gebruik te wassen. Hierdoor kan het beddengoed nog beter vocht opnemen

2. Sorteer het beddengoed altijd op kleur en wasvoorschrift

Lees voor het wassen van beddengoed eerst de labels en wasvoorschriften. Was de witte was apart van de gekleurde was. Wanneer je dit continue opvolgt dan blijft jouw beddengoed langer mooi.

3. Laad je wasmachine niet te vol

Bij het wassen van beddengoed is het belangrijk om je wasmachine niet te vol te laden. Wanneer je je wasmachine niet te vol laad dan heeft het beddengoed de ruimte om goed rond te draaien en zal het minder snel slijten.

Is je wasmachine te vol dan wordt het beddengoed niet helemaal schoon en heb je kans dat het beddengoed gaat pillen.

Was maximaal 1 lits jumeaux dekbedovertrek en maximaal 2 eenpersoons dekbedovertrekken per wasbeurt. Was je hoeslakens apart zodat deze tijdens de wasbeurt niet in het dekbedovertrek rollen.

4. Was dekbedovertrekken en kussenslopen binnenste buiten

Hierdoor blijven de kleuren van je dekbedovertrek langer mooi. Je dekbedovertrek bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in je slaapkamer. Door deze binnenste buiten te wassen worden de kleuren van je beddengoed minder snel vaal.

5. Gebruik liever geen wasverzachter

Gebruik liever geen wasverzachter bij het wassen van je beddengoed. Wasverzachter maakt het bedtextiel waterafstotend. Tijdens de nacht verlies je veel vocht. Het is dus belangrijk dat je beddengoed vocht absorberend en vochtregulerend is.

6. Beddengoed direct laten drogen

Wanneer de wasmachine met je beddengoed klaar is dan is het goed om de was direct op te hangen en te laten drogen. Laat je beddengoed na het wassen dus niet te lang in de wasmachine zitten. Wanneer je het beddengoed even goed uitschudt en daarna ophangt dan geeft het minder kreuken.

7. Gebruik liever geen droger

Door het gebruik van een droger zal het beddengoed sneller slijten en de kleuren sneller vervagen. Wanneer je toch een droger wilt gebruiken, droog dan op een lage temperatuur en met een kreukherstellend programma.

In plaats van een droger kun je er ook voor kiezen om het beddengoed binnen hangend te laten drogen. Hierdoor krijg je minder kreukels. Je kunt je beddengoed ook in de zon ophangen om te drogen. Hang het dan wel binnenste buiten op zodat de kleuren behouden blijven.

8. Was donker bedtextiel op 40 graden

Was donker bedtextiel het liefst met een vloeibaar wasmiddel op 40 graden. Gebruik een kreukherstellend en/of fijn wasprogramma. Hierdoor blijft het donkere beddengoed langer mooi.

9. Lagere was temperatuur beter voor milieu

Is je beddengoed niet heel vuil. Was het dan op een lagere temperatuur. Hierdoor gaat je beddengoed langer mee en bespaar je energie.

10. Gebruik niet te veel wasmiddel

Controleer de verpakking van het wasmiddel om de juiste dosering te bepalen. Gebruik niet te veel wasmiddel. Zo voorkom je vlekken en of witte strepen.

11. Kies het juiste wasprogramma

Bekijk het waslabel op de verpakking van het beddengoed. Hierop staat aangegeven op hoeveel graden jij het beddengoed kunt wassen en wat het juiste wasprogramma is.

12. Gekleurd beddengoed op 60 graden wassen

Kijk goed in het was label wanneer je gekleurde dekbedovertrekken hebt. Meestal wassen op 60 graden om de kleuren mooi te houden.

13. Wit beddengoed met vloeibaar wasmiddel

Wit en lichtgekleurd beddengoed kun je met vloeibaar wasmiddel wassen op minimaal 40 graden tot maximaal 60 graden.

Volg altijd de instructies op het label

Volg altijd de instructies op het label in je hoeslaken, dekbedovertrek of ander beddengoed. Wil je meer was tips om je beddengoed mooi te houden. Lees dan onze blog en ontdek de wasvoorschriften per categorie beddengoed.