404
Check Blauw
Gratis verzending vanaf €50,-
Check Blauw
Veilig betalen
Check Blauw
Snelle levering

Wat is Tencel?

Tencel is een duurzaam geproduceerde vezel gemaakt van houtpulp van eucalyptus- en andere houtsoorten.

Tencel is duurzaam

Een van de belangrijkste voordelen van Tencel is dat het een duurzaam geproduceerde vezel is. Het wordt geproduceerd met behulp van een gesloten proces, waarbij oplosmiddelen worden hergebruikt om het milieu te sparen. Daarnaast wordt de grondstof voor Tencel, houtpulp, geproduceerd uit snelgroeiende bomen die geen irrigatie of pesticiden nodig hebben. Dit maakt Tencel tot een milieuvriendelijke en duurzame vezel.

Tencel wordt vaak gebruikt in de productie van beddengoed, zoals dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen. Het wordt ook gebruikt in kleding, zoals shirts, broeken, jurken en ondergoed. Door de ademende en vochtabsorberende eigenschappen van Tencel is het zeer geschikt voor gebruik in warme en vochtige omgevingen. Het wordt ook gebruikt in sportkleding vanwege zijn vochtafvoerende eigenschappen.

Tencel duurzaam met unieke eigenschappen

Kortom, Tencel is een duurzaam geproduceerde vezel met unieke eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik in beddengoed, kleding en andere textielproducten. Het is zacht, ademend, vochtabsorberend en kreukherstellend, en heeft een zijdeachtige textuur.

Het gebruik van Tencel in plaats van traditionele textielvezels kan bijdragen aan het verminderen van de impact op het milieu en het bevorderen van duurzaamheid.

Over Ons

Alex Damminga

Eigenaar TopSleeptextiel

Wij vinden het belangrijk dat jij goed slaapt en uitgerust wakker wordt.

TopSleeptextiel Arnhem is al meer dan 60 jaar een écht familiebedrijf.

Wij staan voor kwaliteit en leveren ongeëvenaarde service!